Lathund hemsida

1.

Google Drive

Du har fått en länk till en mapp på vår Google Drive, se till att du kan gå in i denna mappen och att du kan se de olika mapparna som fins där, testa gärna att ladda upp ett dokument genom att dra/ släppa eller genom att välja ut filer på din dator.

Fungerar inte länken för dig så kontakta oss

2.

Strukturera upp ditt material

Om du tittar i Google Drive mappen du fått så kommer där att ligga ett antal olika mappardöpta till ”Bilder”, ”Texter”, ”undersidor/ flikar” etc. I dessa mappar skall du ladda upp ditt material. Enklast är att du strukturerar upp materialet på din dator genom att lägga varje undersida/ flik i en egen mapp med alla texter som skall vara på undersidan/ fliken. Lägg även de bilder som skall finnas på undersidan/ fliken här. Om det är viktigt för dig att en viss bild hamnar ihop med ett visst textstycke så hänvisar du till bilden med bildens filnamn i texten. Döp mappen för undersidan/ fliken till det namn du vill ha på Undersidan/ fliken. Tex ”om oss”, ”kontakt”, ”tjänster” etc. 

3.

Ladda upp ditt material

När du sedan strukturerat upp ditt material på din dator så drar & släpper du materialet i motsvarande mapp i Google Driven. Dvs alla mappar för undersidor/ flikar lägger du i mappen ”Undersidor/ flikar” alla bilder som du kan tänka dig ha med på undersidan men som du inte riktigt vet var du vill ha lägger du i ”Bilder”. 

Har du problem med detta så var inte rädd för att ringa/ maila.

4.

Inloggningar & övrigt

Skapa ett separat dokument som heter ”Inloggningar” här lägger du inlogg till ert webbhotell och ert domännamn.

I detta dokument behöver vi även ha SMTP inställningar. Dessa är nödvändiga för att kunna skicka kontaktformulär via hemsidan. 
Dessa inställingar får du av den som tillhandahåller Er mail. Det som behövs är:
SMTP server
SMTP user
SMTP password

Lägg dokumentet i mappen ”Inloggningar”

 

5.

Kontakta oss

Meddela oss via mail att materialet finns på plats. Vi påbörjar produktionen enligt vår äverenskomna tidsplan och vi kommer sedan även att kontakta Er för att reda ut eventuella frågetecken.

Tips

Tips 1

Bilderna är jätteviktiga!

Genom åren har vi blivit duktiga på att skapa fina hemsidor av väldigt lite material. (Det är en av våra superkrafter som företag.)

Men en sak kommer vi aldrig ifrån. Att din hemsida inte blir snyggare än bilderna vi har att jobba med.

Det spelar ingen roll om vi ändrar typsnitt, färg på menyn eller flyttar runt innehållet hit och dit. Om bilderna är av dålig kvalitet, så kommer din hemsida att upplevas just så.

Om du däremot har fina bilder som på ett bra sätt gestaltar ditt företag, så kommer din hemsida att kännas professionell och inbjudande.

Inga bilder? Inga problem!

Kontakta oss så hjälper vi dig
Om du inte har några bilder till din hemsida kan vi hjälpa dig.

Hör av dig direkt till din kontaktperson så berättar vi mer om hur du går tillväga.

Tips 2

Gör klart hela materialet innan du skickar det till oss

En viktig sak när vi ska bygga din företagshemsida är att du skickar oss allt material vid ett och samma tillfälle. 

Tänk på det ungefär som att vi ska bygga ett hus tillsammans.

Om du skickar en ritning av huset ena dagen, en annan nästa dag, en tredje efter en vecka, så kommer byggprocessen att bli onödigt komplicerad och dra ut på tiden.

För alla “byggstenar” spelar roll när vi planerar hemsidan. Varje enskild del (bild, text etc) påverkar helheten.

Därför vill vi ha allt material på en gång. Så att vi kan skapa en snygg och säljande hemsida som genererar massor av nya kunder.

Nyfiken?

Klicka här för att bli uppringd eller för att kontakta oss

Bli kontaktad