Webbdesign Halmstad

Söker Ni kreativa webbdesigners i Halmstad som kan hjälpa Ert företag att nå nästa nivå?

Sofia Söderqvist
Sofia Söderqvist
Byggakademin.com
Läs mer
Vi är supernöjda med vår nya hemsida. Mycket professionellt framtagen. Ett fantastiskt samarbete. Jag kan verkligen rekommendera Mastodont Media.
Maria Möllborn
Maria Möllborn
Depend.se
Läs mer
Fredric ser alltid lösningar oavsett problem och ger snabb respons på stort som smått med ett professionellt bemötande. Kan varmt rekommendera Mastodont Media.
Maria Randow
Maria Randow
Kulturlampan.se
Läs mer
Fredric är grym och vi får alltid snabb respons och personlig service! Rekommenderar Mastodont Media starkt!
Johan Israelsson
Johan Israelsson
Profilbollen.se
Läs mer
Rekommenderar Mastodont Media då Fredric levererar kunskap och snabba åtgärder!
Peter Anjou
Peter Anjou
Simmerstyle.com
Läs mer
Snabb leverans och proffsigt bemötande.
Föregående
Nästa

Varför är webbdesign så viktigt?

Väldesignad webbplats

En väldesignad webbplats är en webbplats som perfekt skapar den upplevelse som din besökare letar efter

Förutsättningar

Se till att varje kontakt och relation du skapar via din webbplats börjar med bästa möjliga förutsättningar.

UI och UX

Webbdesign har många rörliga delar som tillsammans gör verklighet av den faktiska upplevelsen av din webbplats.

Webbdesign Halmstad

Förtroende

Skapa förtroende genom att ha en väl genomtänkt webbplats med en seriös framtoning.

Konverterande

Webbdesign som fungerar är webbdesign som konverterar besökare till kunder.

Relevans

Relevant innehåll och bilder av hög kvalitet som fångar dina läsares uppmärksamhet

Några av våra kunder

Vi levererar unik design

Webbdesign är komplext och det finns många parametrar att tänka på. Vi finns i Halmstad och har designat hemsidor & webshoppar sedan 2014. Vi har sett trender komma och gå och vår ambition är att leverera webbsidor som känns aktuella en bra stund efter att de lanserats.

Vi inte bara designar nya plattformar utan vi kan självklart även hjälpa er att fräscha upp en existerande plattform. När vi levererar webbdesign i Halmstad arbetar vi uteslutande i Wordpress och för e-handel använder vi Woocommerce. Tillsammans är dessa ett väldigt kraftfullt verktyg för att skapa flexibla lösningar online.

Responsiva hemsidor

– alla hemsidor vi levererar fungerar lika bra oavsett om besökaren använder dator, surfplatta eller smartphone, vi använder oss av responsiv webbdesign

Responsiv hemsida

– Första intrycket är verkligen viktigt. Detta går inte at säga för många gånger: om du inte har en förtroendeingivande närvaro online så kan du åsamka skada på ditt varumärke.

Lönsam e-handel

– Vem som helst kan idag starta e-handel, den stora utmaningen ligger i att tjäna pengar på densamma. Vi bygger konverterande webbshoppar som genererar inkomst.

Vad är webbdesign?

En webbplats är en webbplats, eller hur, så länge man har en så är det nog? Detta kunde inte vara mer fel. En föråldrad, otydlig eller icke fungerande webbplats kommer att skada ditt varumärke och ditt företag. Vi säger inte att det potentiellt kan skada ditt varumärke, vi säger att det kommer garanterat att skada det.

Så hur kan du då förhindra att något liknande händer och skapa förutsättningarna för att lyckas med din närvaro online? Du kan skapa en fantastisk webbplats genom att helt sätta din webbdesign från dag ett. Men vad är egentligen bra webbdesign? Vi går igenom varför det är viktigt att det blir rätt från början, eller i alla fall att du kommer så nära som möjligt för att sedan löpande förbättra din .

Webbdesign är det som skapar det övergripande utseendet och känslan när du besöker en webbplats. Det är processen att planera och bygga elementen på din webbplats, från sidans struktur och layout till bilder, färger, typsnitt och grafik.

Webbdesign har många rörliga delar som tillsammans gör verklighet av den faktiska upplevelsen av din webbplats, inklusive de grafiska elementen, UX/ UI, sökmotoroptimering (SEO) och content. Dessa delar avgör hur en webbplats ser ut, känns och fungerar på olika enheter.

Webbdesign skiljer sig från webbutveckling, vilket är den faktiska kodningen som ligger bakom utseendet på en webbplats. När du skapar en webbplats behöver du både webbdesign och webbutveckling. Även om du kan hitta webbdesigners som också är webb- och UX-utvecklare, så är det väldigt klokt att dela upp dessa eftersom väldigt få är mästare på allt.

Avslutningsvis

Vi finns i Halmstad och brinner för att hjälpa företag att nå sin fulla potential online. Vi bokar gärna in ett helt förutsättningslöst möte för att diskutera Era önskemål och behov. Har ni inte renoverat er webbplats på flera år kanske det är dags att se över den, vi gör gärna en noggrann översyn och ger Er rekommendationer om vad som kan förbättras för att maximera Er konvertering och öka er närvaro online. Kontakta oss idag och se vad vi kan göra för Ert företag i Halmstad.

Genom att ta en praktisk roll i din webbplats designprocess garanterar du att du får en webbplats som uppfyller eller överträffar dina förväntningar. Berätta för våra webbdesigners om ditt varumärke och vad du önskar uppnå med webbplatsen. Ju mer information vi har, desto mer rustade är vi för att leverera den perfekta webbdesignen för dig. Förklara din vision för oss och låt oss sedan utöva vår  magi.

Bra webbdesign är inte subjektivt, det är inte en känsla. Med andra typer av design, som illustration eller grafisk design, är mycket av vad som är bra och dåligt upp till den som betraktar det. Med webbdesign är gränsen mellan ”bra” och ”inte bra” mycket tydligare. En väldesignad webbplats är en webbplats som perfekt skapar den upplevelse som din besökare letar efter men inte ens visste att de ville ha.

Webbdesign som fungerar är webbdesign som konverterar besökare till kunder. Med webbspråk betyder ”konvertera” att få användaren att vidta en specifik åtgärd, till exempel kontakta dig eller handla i din e-handel. När en besökare utför något som du har designat din webbplats till att göra så kallas det en konvertering. Konverteringar kan vara vad som helst, som att registrera dig för ett nyhetsbrev, göra ett köp, öppna ett konto eller komma åt mer innehåll på webbplatsen.

Effektiv webbdesign kombinerar några olika element för att främja konverteringar. Dessa inkluderar:

Övertygande användning av negativt utrymme

Tydligt presenterade val för användaren (ju färre val användaren har, desto mindre sannolikt är det att de blir överväldigade och förvirrade)

Väldigt tydliga uppmaningar

Begränsade distraktioner och en genomtänkt användarresa (dvs. använder endast bilder och text som är 100 % relevant för ämnet på sidan, med endast knappar som leder till önskade handlingar)

Responsiv design (en design som ändrar storlek och omorienterar sig till användarens skärm, vilket gör webbplatsen enkel att använda på alla enheter: telefon, surfplatta, bärbar dator eller stationär webbläsare.

Typsnitt med lämplig storlek som följer en hierarki (se ”Begränsade distraktioner”)

Relevant innehåll och bilder av hög kvalitet som fångar dina läsares uppmärksamhet

En balans mellan mängden text och bilder på varje sida (för mycket text kan överväldiga en besökare, för lite text kan vara lika dåligt)

Vi har pratat lite om vad bra webbdesign är, men vad är då dåligt?

Som en allmän regel ska besökare inte behöva göra något arbete för att använda din webbplats. Hela upplevelsen av att använda din webbplats bör vara enkel och intuitiv, dvs. besökare ska veta vad de ska göra utan att behöva tänka efter eller leta.

Här är några exempel: Tydliga uppmaningar är bra webbdesign; otydliga är dålig webbdesign. Teckensnitt med hög kontrast är smart, effektiv webbdesign; teckensnitt med låg kontrast som är svåra att läsa är dålig webbdesign.

 

Här är några andra saker att undvika:

 

Distraherande bilder och bakgrunder. Som en allmän regel, håll dig borta från onödiga och röriga bakgrunder. Även om det finns några få utvalda fall där en rörig bakgrund kan vara ett bra val, är de i de flesta fall mer distraherande än konverterande.

Icke -responsiv hemsida, idag är det absolut oacceptabelt att ha en sida som inte är mobilanpassad, man kommer helt enkelt inte undan med det och Google straffar även dig och din SEO blir mer eller mindre irrelevant.

Otydliga länkar och knappar. Besökare ska inte behöva leta efter länkar och knappar, de ska snabbt kunna se vilka bilder och textstycken som tar dem till nya sidor eller bekräfta deras val. På samma sätt bör användare tydligt kunna känna igen ifyllbara fält.

Generiska eller irrelevanta stockfoton och fyllnadstext utan värdefull information.

Ett annat knepigt webbdesignelement är animation. Det är inte 1995 längre, du bör inte ha en kometsvans efter användarens markör eller få dem att rulla förbi en rad dansande hamstrar för att komma till ditt innehåll. Men ett animerat exit-popup-fönster som för tillbaka besökarnas uppmärksamhet till din webbplats och får dem att konvertera? Ja, kanske, om detta matchar din målgrupp.

Nyfiken?

Klicka här för att bli uppringd eller för att kontakta oss

Bli kontaktad