Sökmotoroptimering

– en korrekt sökmotoroptimerad sida skapar affärer.​
Sökmotoroptimering

Vad innebär sökmotoroptimering för din hemsida?

Sökmotoroptimering är detsamma som Search Engine Optimization

Sökmotoroptimering, Sökordsoptimering m.m  är helt enkelt ett begrepp som betyder att man applicerar specialkunskaper och metoder för att göra Er hemsida synlig på sökmotorerna (Google, Bing etc).

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är en av de mest effektiva metoderna för att marknadsföra ditt företag på nätet.

 Det finns många exempel på företag som kraftigt ökat sin omsättning efter att ha arbetat aktivt och kontinuerligt med sökmotoroptimering under en tid.

Varför det så viktigt att din hemsida är korrekt utformad ur ett sökmotoroptimerings perspektiv?
Statistik visar att de 3 första placeringarna på Google står för 70% av trafiken på det aktuella sökordet/ sökfrasen – dvs. om någon söker på tex. ”Sökmotoroptimering” så är oddsen väldigt bra på att besökare klickar på din hemsida om du är topp 3 på Google.

Summerat: sökmotoroptimering skapar förutsättningarna för fler besök på din hemsida och besök i sin tur genererar för hoppningsvis mer avslut för Ert företag, detta förutsätter att Ni har en webbplats som är tilltalande och framförallt att den fungerar väl på alla enheter (Desktop, mobil, läsplatta).

Sökmotoroptimering är ett hantverk och innehåller många rörliga delar.

men det har precis som vilket annat hantverk som helst för den som kan detta hantverk, och det går att lära sig & lista ut det mesta. Det lättaste sättet att beskriva hur sökmotoroptimering fungerar är genom att dela upp det i två olika sektioner.

  1. On-page 
    Detta är helt enkelt de åtgärder som appliceras på er hemsida. Det innefattar delar som: Strukturen på Er webbplats, Internlänkningar, Sökordsdensitet, Huvudrubrik (H1), Underrubriker (H2-H6), hur en URL (webbadress) ser ut, samt hur hemsidan är byggd.
  2. Off-page 

    Kort förklarat är detta det jobb som görs utanför Er hemsida. Hur många relevanta ingående länkar finns det? Vilken kvalitet eller ranking har dessa länkar?

    Detta är saker som har väldigt stor betydelse för Off-page sökmotoroptimeringen utav er hemsida, och är ofta det som avgör om er hemsida kommer att lyfta på konkurrensutsatta ord i sökmotorerna eller inte.

Sökmotoroptimering

Vad är Sökmotoroptimering?

Vanliga frågor & svar

Vad betyder sökmotoroptimering?

sökmotoroptimering är detsamma som Search Engine Optimization – med andra ord sökmotoroptimering. Kort och gott innebär det att man optimerar Er hemsidas innehåll & design för att det skall vara lätt för sökmotorerna att indexera och lista hemsidan på ett korrekt sätt.

Er hemsida visas sedan i sökresultaten (SERP) när Googles algoritmer har uppfattat vad webbplatsen handlar om. Uppfattningen avgörs av hur webbplatsen är uppbyggd, hemsidans innehåll, trafik, kopplingar till social media samt vilka andra webbplatser som länkar till Er hemsida.

Exempel: nämner man “sökmotoroptimering” och “företagets namn” i hemsidans texter några gånger är det mycket större chans att den dyker upp på Google när någon söker efter denna termen.

Varför ska man då jobba med sökmotoroptimering?

Framför allt för att driva organisk riktad trafik (dvs trafik som hittat Er hemsida via obetalda länkar på Google) till Er hemsida.

Det vill säga att man driver trafik till hemsidan utan att behöva betala för att annonsera tex via Google Ads. Sammanfattningsvis är riktad trafik dessutom värdefull eftersom de som söker på en specifik fras först och främst är ute efter just den tjänsten/ produkten.

Organiska resultat har ofta en högre trovärdighet gentemot kunder än vad annonser har. Dvs. rankar Er hemsida högt organiskt så är sannolikheten högre att en besökare väljer er organiska länk än om Ni skulle annonsera samma produkt.

Nyfiken?

Klicka här för att bli uppringd eller för att kontakta oss

Bli kontaktad