SEO – Sökoptimering

– bra sökoptimering genererar fler affärer.

Varför ska du sökoptimera din hemsida och vad innebär det?

line-orange

Begreppet sökoptimering kallas även för SEO (Search Engine Optimization), Sökoptimering, Sökordsoptimering m.m och går ut på att synliggöra olika webbplatser genom att generera en så bra plats som möjligt på internets sökmotorer.

SEO (sökmotoroptimering) har visat sig vara en av de mest effektiva metoderna för marknadsföring på Internet någonsin. Det finns fall där företag dubblat sin omsättning efter att ha arbetat aktivt med SEO på sin hemsida.

Men hur viktigt är det då att din hemsida är korrekt sökoptimerad?
Statistik visar att de 5 första placeringarna på Google står för 70% av trafiken på det aktuella sökordet/ sökfrasen – dvs. om någon söker på tex. ”Webbyrå i Halmstad” så kommer 70% av besökarna att klicka på något av de 5 första företagen på första söksidan, det betyder i sin tur att alla de företag som inte placerar sig i topp 5 får kriga om resterande 30% av besökarna.

Summerat: Sökoptimering genererar besök på din hemsida och besök genererar affärer (förutsatt att du har en bra hemsida men det förutsätter vi såklart!).

Sökoptimering är en konst och väldigt komplext, detta råder det inga tvivel om, men det har precis som vilket annat hantverk som helst tydliga regler och förutsättningar, och det går att lära sig. Det lättaste sättet att beskriva hur SEO- sökoptimering fungerar är genom att dela upp det i två delar:

SEO-2
SEO - sökoptimering

1. On-Page sökoptimering

Består på ren svenska av arbetet som sköts på er webbplats. Det innefattar delar som: Strukturen på Er hemsida, Internlänkning, Sökordsdensitet, Huvudrubrik (H1), Underrubriker (H2-H6), fet-, kursiv- och understruken text, ankartexter, presentation av texten, hur en URL ser ut, samt hur hemsidan är programmerad.

Att anlita en professionell webbyrå för detta område är inte bara en smart investering, utan även en trygghet då alla segment utav er hemsida sköts av en och samma aktör.

2. Off-Page sökoptimering

Består utav arbetet som sköts utanför er hemsida. Hur många relevanta ingående länkar finns det till er hemsida? Samt hur högt ”rankade” är de webbsidor som dessa länkningar kommer från?

Detta är saker som har väldigt stor betydelse för Off-page optimeringen utav er hemsida, och är ofta det som avgör om er hemsida kommer att lyfta på konkurrensutsatta ord i sökmotorerna eller inte.

Ett urval av kunder som låtit oss sköta sökoptimeringen av deras hemsidor.

line-yellow
 • Vi har tack vare Mastodont Medias fantastiska arbete fått en ny jättefin hemsida som vi är mycket nöjda med! Deras stora engagemang och färdighet har gjort att det blivit betydligt lättare att hitta oss på Google och genererat mycket fler besök till hemsidan. Alltid snabb assistans vid frågor och gör alltid ett fantastiskt jobb. Vi är supernöjda!

  Kerstin Ramsten
  Kerstin Ramsten RAMSTENKLINIKEN - STOCKHOLM
 • Tack Mastodont Media för snabb och proffsig hjälp med SEO arbete på vår befintliga hemsida! Detta har resulterat i mer trafik till hemsidan och i slutändan mer business till vårt företag vilket var syftet när jag kontaktade Mastodont Media. Vallens Säteri Fest & Logi AB

  Helena
  Helena VALLENS SÄTERI
 • Tack till Fredric på Mastodont Media för trevlig bemötande och ett fantastiskt bra jobb med hemsidan som nu ligger på första plats på önskade sökningar. Alltid snabb och profesionell återkoppling, hjälp med supporten och nya idéer – Rekommenderas!

  Sanella Lazarevic
  Sanella Lazarevic RENTAND

Start typing and press Enter to search