SEO - Sökoptimering

- bra sökoptimering genererar fler affärer.

SEO - Sökoptimering

Varför ska du sökoptimera din hemsida och vad innebär det?

Begreppet sökoptimering kallas även för SEO (Search Engine Optimization)

Sökoptimering, Sökordsoptimering m.m och går ut på att synliggöra olika webbplatser genom att generera en så bra plats som möjligt på internets sökmotorer.

SEO och Sökoptimering

SEO (sökmotoroptimering) är en av de mest effektiva metoderna för marknadsföring på Internet.

Det finns fall där företag flerdubblat sin omsättning efter att ha arbetat aktivt med SEO på sin hemsida.

Men hur viktigt är det då att din hemsida är korrekt sökoptimerad?

Statistik visar att de 5 första placeringarna på Google står för 70% av trafiken på det aktuella sökordet/ sökfrasen – dvs. om någon söker på tex. ”Webbyrå i Halmstad” så kommer 70% av besökarna att klicka på något av de 5 första företagen på första söksidan, det betyder i sin tur att alla de företag som inte placerar sig i topp 5 får kriga om resterande 30% av besökarna.

Summerat: Sökoptimering genererar besök på din hemsida och besök genererar affärer förutsatt att du har en hemsida som lever upp till besökarens förväntningar.

Vi samarbetar med Våning 18 AB, som är en av Sveriges främsta byråer när det gäller SEO (Sökmotoroptimering).

Sökoptimering är en konst och väldigt komplext.

men det har precis som vilket annat hantverk som helst tydliga regler och förutsättningar, och det går att lära sig. Det lättaste sättet att beskriva hur SEO- sökoptimering fungerar är genom att dela upp det i två delar.

  1. On-page Sökoptimering
    Består på ren svenska av arbetet som sköts på er webbplats. Det innefattar delar som: Strukturen på Er hemsida, Internlänkning, Sökordsdensitet, Huvudrubrik (H1), Underrubriker (H2-H6), fet-, kursiv- och understruken text, ankartexter, presentation av texten, hur en URL ser ut, samt hur hemsidan är programmerad.
    Att anlita en professionell webbyrå för detta område är inte bara en smart investering, utan även en trygghet då alla segment utav er hemsida sköts av en och samma aktör.
  2. Off-page Sökoptimering

    Består utav arbetet som sköts utanför er hemsida. Hur många relevanta ingående länkar finns det till er hemsida? Samt hur högt ”rankade” är de webbsidor som dessa länkningar kommer från?

    Detta är saker som har väldigt stor betydelse för Off-page optimeringen utav er hemsida, och är ofta det som avgör om er hemsida kommer att lyfta på konkurrensutsatta ord i sökmotorerna eller inte.

Vad är Sökmotoroptimering?

Vanliga frågor & svar

Vad betyder SEO?

SEO är en förkortning av Search Engine Optimization – med andra ord sökmotoroptimering på Svenska. SEO innebär man optimerar Er hemsidas innehåll & design för att det skall vara lätt för sökmotorer (Google, Bing etc) att hitta hemsidan och kunna utläsa vad den handlar om på ett korrekt sätt.

Er hemsida visas sedan i sökresultaten när Googles algoritmer har uppfattat vad handlar om. Uppfattningen avgörs av hur hemsidan är byggd, hemsidans innehåll, trafik, kopplingar till social media samt vilka andra webbplatser som länkar till Er hemsida.

Exempel: nämner man “restaurang” och “Halmstad” i hemsidans texter några gånger är det mycket större chans att den dyker upp på Google när någon söker efter “Restaurang i Halmstad” än om man inte skulle nämna just de orden på hemsidan.

Varför ska man då jobba med SEO?

Framför allt för att driva organisk riktad trafik (dvs trafik som hittat Er hemsida via obetalda länkar på Google) till Er hemsida.

Det vill säga att man driver trafik till hemsidan utan att behöva betala för att annonsera tex via Google Ads. Sammanfattningsvis är riktad trafik dessutom värdefull eftersom de som söker på en specifik fras först och främst är ute efter just den tjänsten/ produkten.

Organiska resultat har ofta en högre trovärdighet gentemot kunder än vad annonser har. Dvs. rankar Er hemsida högt organiskt så är sannolikheten högre att en besökare väljer er organiska länk än om Ni skulle annonsera samma produkt.

Nyfiken?

Klicka här för att bli uppringd eller för att kontakta oss

Kontakta oss

Mastodont Media
Olofsdalsvägen 10
302 41 Halmstad

info@mastodontmedia.com
0735 – 13 12 31

Bli kontaktad